Monday, August 17, 2009

Publish ur research

Ari jumaat lepas opis tu den terima sms dari KJ....den antara 5 orang yang kena attend course Publishing Research kek Poly Kota Melaka pada 17 Ogos. Malas nak pikir kononnya...lambat lagi tu....Ari ahad.... bila cek balik sms baru perasan 17 ogos tu ari senin lah....barulah nak mengelupor cari member nak gi sama....yang payahnya bukan kenal sangat member yang lain tu sebab semua dari jabatan yang lain. Seorang je lah yang den kenal...kenal muka dan nama je lah.....caling2....discuss....so dia setuju bawak keta.....settle....so tanpa surat keluar....belasah je lah gi sebab dah dapat kebenaran melalui sms kan.....

So pagi tu kul 7 am lagi dah gerak....naik bmw u.....merasa lah jugak kan.....nak harapkan den beli bmw....beli memang lah boleh bayar nya yang tak mampu....ha...ha....

Oleh kerana 2 lagi member den yang gi tu tak tau jalan....so den lah diberi tanggungjawab tunjuk jalan....walaupun nama je orang melaka.....tapi bukannya gheti pun sangat jalan2 kat melaka tu.....tapi boleh lah jugak banding ngan depa .....lagipun den macam alladin gak pakai GPS (Gerak Ikut Perasaan Sendiri)....sesat lah jugak walaupun den dah berpuluh kali lalu situ......apalah lah lu.....tapi kategori sesat tak kritikal lah...

Sampai kek PKM....signboard H1N1 terpampang kat pintu pagar dia.....den tengok rata2 student PKM pakai mask. Sebelum weols masuk building PKM...weols kena cek suhu badan dulu....lepas tu dapat mask seorang satu...kena pakai tau....bagus lah den tengok cara pencegahan H1N1 kek sana.

Course satu ari kali ni memang best....banyak membantu den....dan banyak den dapat info....memang berbaloi lah den gi.....den raso antara kursus research yang den gi hak ni yang paling best....padat dan lengkap..


Ni lah keta yang den naik......tangkap gambar sipi2 yo....keta orang kan....

Terhenam den dok kek belakang......mula2 dok depan.....lepas tu tukar dok belakang.....tapi den taklah tunjuk gayat sangat.....buat macam dah biaso yo naik keta mahal2 ni.....hakikatnyo...

Ado 3 orang penceramah....tapi Dr N nilah yang terkesan kek hati den....best betul ceramah dia....ado gaya2 chef wan sket.... (gambar sengaja diblurkan)


Bersungguh2 mendengar ceramah nampaknya kengkawan kito ni.....

5 comments:

Petai Muda said...

dah berpuluh kali pegi pun sesat lagi, memanglah gps wiring short.

Bidarabiru said...

ala bukan ape sengaja yo sesat sebab nak naik bmw lama sket....kah...kah....lagi pun kek simpang yang sosat tu....selalunyo bilo sampai kek situ yo selalu terlolap..... tu yang tak perasan tu....

ahliacikgukhairul said...

kursus sehari je ke? nampak best ah.. (psssttt.. saper tuan punyer bmw tuh?)

Petai Muda said...

tuan punya dia, biarlah menjadi rahsia antara kita, clue - pompuan. ha teka le .....

fa_syah said...

hehe.. saye tau..jgn marah