Sunday, December 12, 2010

Mencari Bidai.....

Kami tak pernah lagi pergi Nilai.....huk...huk....sayu dengar pengakuan klang den.....hish2 kesian dia.....tak pe...tak pe den anytime boleh tolong bawa kan....janji ada benda nak beli.......dan kebetulan klang pula tengah cari bidai untuk diletak kat ruang luar rumahnya.......hari tu den dah tolong survey kan harga kat Nilai......so dari minggu ke minggu janji dibuat tapi ade je halangan dan rintangan......dan weekend ni janji diikat kata berpadu......ke Nilai 3 kita.....

Weols ni ibarat tourist guide......nak beli ni....kita pergi kedai ni.....nak beli tu kita gi kedai tu......nak pergi semua.....mau semput nanti....mana nak larat beb......so direct to the point je.....anyway......seronok gak lah bawa orang jalan2......dapat tolong orang shopping pun ok gak.....


Kami bertiga......dok kat belakang......


Sampai2 usha frame dulu.....fesyen baru ni.......cantik bangat.....

Barisan bidai2 untuk dalam rumah dan untuk luar rumah....ada jenis buluh dan jenis kayu......klang beli bidai yang berukuran 6x9 gega dia RM80.....beli 4 unit......habis tawar dah tu.....nasib baik orang tak ramai sangat tak susah sangat nak tawar....


Kagum betul den dengan orang Paskitan ni....baru dok Malaysia setahun lebih dan pandai cakap melayu.....hish..hish....

Kedai mainan pun masuk tengok je.......kasik Lip Lap puas hati tengok mainan.....nasib baik dia tak nak main.....tengok je....

Baru satu 2 kedai abeshuk dah gigil lapar.......makan dulu.....

Kedai kain cadar pun weols pergi......ada jualan murah ko......den sempat sambar 1 cadar queen size yang offer gila2....

Kedai pancing pun weols masuk....konon2 nak cari jala.....tapi tak dak pulak......

Lip Lap usha nak pancing junior ni........tengok je boleh lah.......

Nasib baik kereta den boleh buka2 muatlah juga.......kerusi malas hanya boleh beli satu saja.....lagi satu tak muat....cancel beli.....


Dalam kesempitan.....masih sempat bergambar......naik kebas kaki den Lip Lap dok atas pangku den......

Bila sampai kat rumah den.....barang2 klang kena transfer pulak kereta klang......nasib baik 2 orang je.....ngam2 je lah.....


1 comment:

aman said...

Assalam. Tertarik untuk cari bidai buluh ..boleh info lokasi atau alamat kedai kat mana beli. harap sudi membantu. salam ..dr Aman KB.boleh email saya di cabcy7@gmail.com

terima kasih.