Sunday, August 16, 2009

Dah sampai seru...

Weekend ni sebenarnya weols nak gi KB tapi last2 cancel disebabkan technical and financial problem…..he..he….so dah tak jadi kemana-mana weols decide gi jengok mak mertua den kek KLIA. Dia menghantar mak saudara abeshuk, Mak Ndak gi umrah…fuh dasyat betul ye gi umrah pun sampai berhantar2 beria tu….sanggup tu mak mertua den naik bas…pot kat kl …bukan mak mertua den je….best friend mak Ndak pun ikut hantar gak… kiranya khas datang dari Perlis dan Kedah lah….padahal kat sana dah jumpa dah…..beza sungguh ngan kat sini….lebih spesifik lagi.... kat opis den lah…..kadang2 tu tak tau pun member2 opis gi umrah…sebab gi sengap2 je….tup2 dah balik dah…..tu pun tau… kalau depa balik tu ada bawa ole2….kalau tak bawa oleh2 haram tak tau pun…..bukan apa….. Tak nak menunjuk2lah kononnya……betul jugak kan.....

Tapi kalau kat Perlis dan Kedah lah….leh wat kenduri 2 tiga kali lagi….satu kampong tau dan meraikan lagi…..ala2 macam nak gi haji je kekdahnya….siap berhantar berjemput lagi…..Tu lah namanya lain padang lain belalang kan... So den nanti kalau ada rejeki gi umrah nak hikut yang mana satu ah.....mana satu yang betul sebenarnya ek.....

So pagi tu bila weols sampai kat KLIA….fuh ramai betul kaum kerabat yang dah ada…..anak2 mak Ndak je ada 11 orang tu belum kira cucu, cicit ngan piut dia lagi….. Mak Ndak den ikut rombongan umrah orang2 kat Johor…..sebabnya anak dia yang kat Johor yang sponsor….Anyway bila kumpul ramai2 ni seronok gak....

Macam biasa bila gi tempat awam kenalah berwaspadakan....tapi mentaliti orang kitalah kan.....ada gak yang perli2 mask ni untuk orang kurang daya ketahanan je....betul ke.....tak le lah kata gitu kan


Sampai je kat KLIA tengok sebahagian dari group tengah breakfast kat Mc Donald....weols tak join lah sebab dah breakfast kat Mc Mamak sebelum ni....
Yang baju hijau tu lah Mak Ndak....tengah sembang ngan abeshuk....abeshuk minta Mak Ndak doakan yang baik2 untuk dia.....amin


Ni yang bestnya bila anak ramai....semua anak2 dia bagi layanan first class kat mak depa....


Den raso yang ramai2 sebelah orang beratur tu....kerabat weols lah tu....ada acara salam2 sebelum masuk barisan......sampai kena soundlah ngan petugas....


Time Mak Ndak masuk....serba tak kena....sakit perutlah....nak terberaklah....den faham perasaan Mak Ndak tu....nervous sebenarnya....maklum lah tak pernah naik flight....

Tak cukup hantar kat situ...siap gi kat anjung lagi...nak menengok....den rasolah kalau leh hantar sampai kat atas kapal terbang.....mau semua naik atas kapal terbang ni....


Oleh kerana Mak Ndak naik Pakistan Airlines....so group depa kena naik train....so nampak lah jugakan......tapi kapal terbang tak nampak lah.....

Balik dari anjung tu......cucu2 dan piut Mak Ndak sempat wat persembahan atas pentas kat KLIA lagi.......weols wat macam tempat sendiri je.....


2 comments:

Petai Muda said...

sebelum berangkat ke tanah suci elok kita bermaaf-maafan dulu, maksudnya kena bagitau orang kata kita nak ke sana.

ahliacikgukhairul said...

hehe.. betul2.. nti kalu aku confirm dpt p haji.. aku bgtau la.. kot2 ada hutang duit ka.. kena selesaikan gak..