Sunday, September 6, 2009

Dapat bini baru...

Hari ahad ni kiranya kita dah selamat menjalani ibadah puasa selama 16 hari. Ini bermakna kita tinggal lagi 2 kali aje weekend untuk spend masa untuk shopping raya. So hujung minggu ni weols decide untuk shopping raya untuk Lip Lap dan abahnye. Tempat shopping harusnya tempat yang tak ramai orang sangat....so weols gi Ocenic Senawang sebab bagi weols tempat tu tak havoc sangat....

Sampai je kat sana...tengok2 ada kaunter bayar zakat......so bayar je lah terus malas nak tangguh2 lagi..... mula2 cari barang Lip Lap lepas tu baru cari barang2 untuk abeshuk...ingatkan cari baju untuk Lip Lap susah....cari baju abeshuk lagilah shusah.....



Tanggungjawab semua orang islam.....jangan tunggu saat akhir tapi minggu ni kaunter bayar zakat akan dibuka kat poly kan......


Aksi2 Lip Lap yang membrankrapkan abeshuk....yang pastinya baju2 Lip Lap lagi mahal dari baju weols.....ehmmmm.....dan satu lagi Lip Lap dah pandai pilih2 baju sendiri.....hiks......ari ni Lip Lap pakai baju yang mudah dilondehkan agar mudah nak acu baju....







Sementara tunggu abeshuk beratur buat pembayaran den bawa Lip Lap berbuka puasa.....dia nak cocopie.....tapi nak beratur bayar tu...tak sanggup den. So den bawa dia kat Marrybrown....order burger dan milo ais......posa setakat kul 1. Baru Lip Lap nak mamam burger abeshuk datang....buat gempak....wei kang kena tangkap kang.....jom makan dalam keta.....




Balik dari Senawang singgah beli basikal yang dari hari ke hari dituntut oleh Lip Lap....abeshuk kata tak boleh tidak kena gak beli hari ni.....sebab abeshuk dah janjikan....dah beberapa kedai weols tengok...last2 kedai kat PD gak yang sesuai......Den dah pesan kalau beli basikal baru kena letak kat luar tak leh letak dalam rumah......Lip Lap setuju....Balik je dari rumah tak henti2 main basikal dia....abeshuk kata macam orang dapat bini baru......bila dah petang ada 40 kali Lip Lap cakap ngan den....tak pe ke letak beskal kat luar kang orang jahat curi kang....kang orang ambik.....kang hilang........last2 bawa je lah masuk tapi jangan main dalam rumah.....tapi tetap main gak....rasenya2 malam ni kalau boleh Lip Lap nak tido atas basikal ni.....



1 comment:

ahliacikgukhairul said...

wah! nak pinjam la beskal lip lap buat round2 pd..