Monday, March 1, 2010

Transformasi lah pulok....

Den di paksa rela gi tengok majlis transformasi Politeknik di PICC Putrajaya minggu lepas. 3 bas disediakan, 2 untuk lecturer, 1 untuk student, 1 xtrail, 1 van dan satu naza……ramai ko kena kerahan gi tengok majlis tu…..weols sampai lambat sikit…..masa tu Datuk Khalid Nordin tengah berucap….ala apa salahnya….selalu kita je kena tunggu menteri…..ni kali depa pulak tunggu kita…..ha…ha….

Lepas Datuk Khalid berucap…..TPM pulak berucap….intipati ucapan ramai yang dah tahukan……yang paling den teruja dan suspen bila diumumkan finalis Politeknik Perdana….berdebar ko…..almaklumlah sebelum ni gossip2 liar menyatakan Poly weols akan jadi finalis…..risau gak kalau jadi Poly Premier ni…...so bila Datuk Imran umumkan….nak meloncat rasanya gembira sedih kerana Poly tak masuk top 6…..apa nak buat dah tak de rezeki…….


Politeknik yang menjadi finalis adalah PUO, PSA, PJB,PKS, POLISAS dan Politeknik Merlimau.....yang agak mengezutkan sikit lah ….PJB…..sebelum ni tak de gosip2 apa2 pun tup2……terpilih…..siap ada bawa sepanduk lagi….Tahniah PJB kerana terpilih sebagai Politenik Premier…..mana dia tahu nak dipilih hah……dah siap2 buat banner ko…..kira2nya kalau tak menang….senyap2 je simpan banner tu ye……Anyway tahniahlah kepada yang terpilih…..mulakan lah langkah….kami sentiasa mengekori dari belakang….


Tempat den dok agak strategik......ada jugak jumpa member2 lama kat sini.....dah berlainan bebenor fizikal masing2......


Para student dari PJB....bila umum aje PJB sebagai Politeknik Premier....terus angkat banner....semua orang tengok ko.......berkobar2.....

Banyak betul point untuk ambil makanan tak perlu nak rebut2.....

Makan time.....lapar tak sarapan lagi......makanan yang dihidangkan memang class dan power.....erk....alhamdulliah....


Tengoklah.....kalau lah ada kategori pantas mencari makan dalam kategori kriteria cemerlang.....pejam mata je den boleh dapat......

2 comments:

ahliacikgukhairul said...

hehe.. sgt bersyukur psp tak dpt jadi poli premier.. bukan apa.. belum masanya lg.. kita tgk dulu la 3 poli yg terpilih tu..

Bidarabiru said...

ya betul