Tuesday, March 2, 2010

Mengimbau kenangan lalu....di Batu Pahat

Cuti Maulidur Rasul kali ni memang best….weols ke Batu Pahat untuk mengimbau kenangan lama masa study kat sana dulu. Kali terakhir den pergi….4 tahun yang lepas….Lip Lap kecik lagi masa tu……masa tu dah banyak perubahan….kali ni lagi banyak perubahan…..makin berkembang dan mengembang…..

Sepanjang perjalanan….weols berbual2 tentang peristiwa2 menarik masa lalu…..actually abeshuk lah yang banyak bercerita……nostalgia den biasa2 je….lebih banyak dok dalam bilik….mentelaah…..kononnya…..ha..ha

Kat sinilah dulu Mat Pen kena saman…..kat sini dulu tempat kami makan, kat kedai Mak Jan…Janda…..kat sini lah saya mula belajar makan roti john…..kat sini lah dulu rumah sewa kami….kat sini...kat sini....bla2....Kami tu refer kat kawan2 abeshuk....sanusi, dz, mat pen dan penang….

Weols singgah gak kat Batu Pahat Mall…..tempat shopping dulu kala…..dulu kosong je mall tu sekarang dah penuh kedai dah......dan juga sempat singgah Rengit ko.....den pernah pergi sekali masa belajar dulu.....den ada beli sterika....sampai sekarang den masih pakai seterika tu.....tahan ko….

Ah….sekejap je rasa 11 tahun berlalu…..


Entrance masuk yang semakin cantik....kat depan dah ada trafic light.....Kat depan seberang jalan tu...kedai makan Songkla dah tak de lah....


Ni lah tempat orang main tenis....sebelah tu hostel den.....masa basuh baju boleh lah tengok idaman hati main tenis.....semangat sikit nak memberus baju......

Ni kedai makan kat Parit Raja....dulu kalau pergi Parit Raja memang den suka makan asam pedas kat kedai ni.....sedap boleh pecah kepala lah.....tapi sekarang ni lain je rasanya.....kureng...sapa yang berubah sebenarnya.....


Asam pedas dan ayam goreng dia....mesti cuba.....dulu lah....sekarang rasanya asam pedas den lagi sodap.....perasan



Singgah kat Rengit....jalan 1 kedai je.......tak boleh jadi panas sangat......

Jalan tang mainan je.....tapi Lip Lap kan kelas punya orang.....tengok sikit2 je.....

Kat sini lah tempat paling jauh den berjalan......jauh sikit lagi kat Kluang....kwang2....


2 comments:

pkksabah said...

...masa basuh baju boleh lah tengok idaman hati main tenis...

Abasuk tu..ka.

Bidarabiru said...

masa tu tak pasti lagi idaman hati....semua pemain yang ada prospek den tengok....dan yang pastinya sang2 pemain tenis memang tau diri diperhatikan tu yang main beria2 tu....