Thursday, June 18, 2009

Makan doyan free

Petang tu kat office dalam den sibuk2 surf internet….cari bahan untuk penulisan kajian seterusnya ceh wah….kawan den ajak sapa nak makan durian turun bawah kat student centre….nampaknya tak dapat sambutan pun….mungkin cara mengajak tu….ketara sangat ajak2 ayamnya…mungkin lah…so den yang tak tau malu ni pun mengekor je kawan den tu tunggu kat bawah….siap bawa tupperware lagi….memang tak tau malu betul….manalah tau kalau tak larat pulon nanti boleh lah bawa sikit naik atas…den bawa satu…kawan den bawa dua tupperware….lagi berganda tak malunya dari den…..


Bercakap pasal durian ni...den ni ikut masa gak....ada masa den suka makan durian....ada maso kurang suka....tapi kali ni datang musim suka....alasan...

Rupanya anak tuan punya duson kat Sg Mati bawa 5 biji durian kampung dan durian kahwin….siap bawa parang lagi….aduh mak sodap betul…bukan aje sebab free tapi isi dia tu….lembab2…manis2 pahit….pokok pangkal buah durian ….apalagi makan lah….ada dalam 10 ulas den pulon….selebihnya bawa naik untuk kawan lain…pakai tupperware den yang tak lutsinar tu…Esoknya siap pulak dia bawa bubur kacang durian….mak oi….sedaplah…..Mekasih ye orang Sg Mati……

Durian nyo kocik2 yo...tapi isi boleh tahan besar gak......dah lama den tak makan durian sedap macam tu......
Durian yang first ni yang paling sedop sekali....tambahan bila rebut2.....

Yang bahagian mengopek....teruskan usaha....yang bahagian makan...makan....hmmm sorry lah abeshuk den tak ajak......sebab den tau abeshuk tak makan durian kan.....

Ulas buah durian dari jarak dekat...dah nak sampai mulut dah tu.........masih terkenang2 kan rasanya....

Ni lah tuan punye buah durian yang derma kat weols tu....terima kasih daun keladi ye......lain kali faham2 le....

2 comments:

alladiin said...

adoihai...napelah masa wa outstation, byk benor aktiviti makan free berlangsung ni... kijammm!!!

Bidarabiru,N9 said...

bila lagi yek nak outstation...leh wat makan2 layi...gurau yo...jangan lupa 4 julai ni family day jp ngan anak yatim wat kek pantai seri cahaya negeri pd....datang jangan tak datang yo...