Friday, January 21, 2011

Behind the scenes...

Kisah di sebalik kelambu.....perhimpunan staff bulan ini adalah anjuran jabatan den.....den rasa perhimpunan kali ini adalah antara yang paling mencabar.....mencabar sungguh....bermula dengan tarikh perhimpunan di tunda2 tunda.....dari masa ke semasa dah set cantik2 pada jumaat 2 minggu lepas tup2 hari khamis diumumkan esoknya cuti menang bola sepak....tunda lagi sehinggalah hari ini.....macam biasalah bila datang perhimpunan anjuran jabatan lain....datang2 duduk.....tengok je.....bila kena kat batang hidung sendiri.....fuh.....dah lah minggu ni nak kena hantar FRP.....terkejar2....

Yang paling mencabar adalah orang AVA & Persembahan.....beberapa kali komputer buat hal....fail tak boleh bukak lah....viruslah.....sebelum buat rehearsal pun jadi......sebelum start perhimpunan pun jadi.....fail tak leh bukak....meragam......tetapi alhamdulliah on the dot komputer jadi ok.....walaupun ada sikit2 problem tapi tak ketara lah.....kira ok lah tu...
So kita tengok je lah gambar2 masa rehearsal ye......layannnnnn


Den gi ambil frame2 gambar yang telah dibeli oleh pihak pengurusan kat bilik driver.....dahlah framenya godang2....nasib baik ada student dekat2 situ leh gak minta tolong.....tapi siap suruh den ambil gambar depa.....nak barang bukti......mekasihlah ye hanya Allah sahaja yang boleh membalasnya....


Rehearsal ikrar ....bersunguh2 tu....syabas2

Sempat lagi Al fadil ustaz bergelak gembira.....sebelum tiba gilirannya....


MC sedang practice sambil dipantau oleh Floor Manager.......

MC lelaki pulak.....steady babe....

Wanita2 jelita jabatan den yang bertugas di depan pentas....

Hafal jangan tak hafal.....

Jam ni lah juga baru nak sapu sampah. Masa ni DK adalah sangat kotor penuh dengan sampah sarap....

Ada 5 kilo sampah hari tu....pergh.....

Lama gak tunggu baru AVA ready....

Sambil2 tu boleh lah juga peragakan labuci masing2.......kagum kagum....

Selesai aje perhimpunan....lega rasanya tapi keja tak selesai lagi......staff JP ni memang serba boleh.....jadi ustaz boleh....jadi designer backdrop pun boleh.....jadi bangla jual frame pun boleh....ha...ha...jangan marah ye nanti kena jual....

Walaubagaimana pun semuanya berjalan lancar....tahniah kepada semua yang memberikan kerjasama.......

4 comments:

zaida said...

huhu...tugas sy rasenyer ari tu bhgn hadiah....miss u all

Bidarabiru said...

tu lah pasal....ajk hadiah ramai yang ilek....ko...lyn...eyfa...dah lah macam2 hadiah nak kena bagi hari tu......miss nak cek frp ko...z...so kat sana buat frp elok2 dah tak leh bagi alasan dah...he..hee

fa_syah said...

sian akak ek..i'm very sori next time kite sure tolong akak lagi insyaallah

fa_syah said...
This comment has been removed by the author.