Saturday, April 24, 2010

Corat Coret Konvokesyen: Part 3

Akhirnya selesai juga majlis konvokesyen PPD yang ke 19. Berjalan dengan lancar dan selesai upacara rasminya dalam pukul 11.30 pg. Cepat lah juga selesai. Den ada lah juga merayau2 tengok perjalanan konvo secara rambang.......banyak masa den habiskan kat opis key in kajian graduan yang isi soalselidik secara manual semalam.....tak selesai lagi.....ada dalam 17 keping soalselidik lagi nak kena key in.....tu yang tak dapat jumpa sangat dengan graduan2 JP.

Seperti yang telah diwar-warkan pada hari jumaat tu semua staf JP kena pakai baju batik jabatan......kecuali orang2 yang dikecualikan lah dan orang2 yang ketegak tak nak pakai walaupun dah disuruh......Hasilnya walla semua nampak cantik sedondon umpama boria kampung pinang .......siap suruh den organize untuk ambik gambar satu jabatan.......nanti lah ye....

Konvo habis....so minggu depan berkepuk lagi tugas yang nak dibuat.....check FRP, buat audit kewangan pelajar....seminggu tu......kelas macam biasalah.......dan yang sebenarnya kan...kann....minggu depan den kena attend Mesyuarat Penilaian kat Melaka seminggu gak......oh tidak....hasil rayuan dan campur tangan Unit Exam.....alhamdulliah tempat den digantikan dengan orang lain......syukur....

So kat bawah ni den letakkan beberapa gambar member2 den yang sempat den tangkap mengunakan handphone Cokia den.....



Member2 den yang bertugas sebagai LO.....yang perempuan je......yang lelaki tu Mr Siri.....tumpang lalu je.....


Hari Jumaat tu giliran jabatan den pulak dijamu dengan nasi berwarna.......nasi berani......sapa makan jadi berani......nampak macam tak menyelerakan.....tapi bila makan sodap......

Abeshuk yang sedang kelaparan.....kerana bertugas dari pagi tak sempat breakfast lagi.......abeshuk kata letih betul berdiri terpacak dari kul 8 hingga 11.30 pagi........ekceli den ada bawakan kuih untuk abeshuk di dalam dewan......tapi jarak untuk pergi ketempat abeshuk memang tak mengizinkan......den hanya dapat memandang saja abeshuk yang kelaparan dari jauh.,......huk..huk


Kelihatan staf JP dan pentadbiran sedang menikmati juadah tengahari.....

Mak oi nampak bebenor.....acting berdoa je.......doa diangkat.....mulut senyum....mata tengok kamera.........


Kelihatan julung2 kalinya Pn Devaki berbaju kurung.....cun apa.....

Petang itu setimbun fail2 FRP pensyarah di atas meja den......baru 7 orang yang hantar mana lagi yang lain beb.......ni mesti nak bagi alasan....konvo....sibuklah.....alahai......yang hantar ni semua orang yang sibuk konvo.......yang belum hantar tu......sibuk ke......well organise ur works lah.....insyallah bole.....

2 comments:

ahliacikgukhairul said...

hehe..cantik alas meja tu..

Bidarabiru said...

apalah...punye banyak benda leh nampak alas meja tu....cit