Wednesday, February 10, 2010

Hadiah dari abah & ibu

Tahun ni weols dah decide bila tiba hari jadi ….tak kiralah hari jadi Lip Lap ke….den ke…abeshuk ke…..hadiah dia adalah percutian….kat mana2 dalam Malaysia……kosnya ditanggung oleh orang yang tak sambut hari jadi…..amacam bijak tak…..bukan orang yang sambut hari jadi je gumbira…..orang yang tak sambut hari jadi pun boleh tumpang sekaki…….

Oleh kerana Lip Lap yang paling tua sekali…..sebab dia yang sambut hari jadi dulu….so destinasi percutian yang telah dipilih adalah Cherating Pahang….tempat yang dah banyak kali den gi…..tapi tetap teruja nak gi lagi…So weols bertolak petang jumaat...…Satu hari weols spend bercuti di Hotel Suria atas tajaan abeshuk dan satu hari lagi den taja di Hotel Legend…..

Hari pertama check in di Hotel Suria….ehem….memang seronok bila tengok bilik tapi selepas itu weols panggil hotel tu…..hotel out of service……masa booking dalam internet…..tengok swimming pool wah2 memang mashyuk….tapi bila sampai out of service……fitness center….out of service….pool games…out of service…..tapi ada gak baiknya….tak de lah memerap je kat hotel……boleh lah meronda kat Cheranting dan Kemaman Terengganu….ala dah dekat kan……ronda sakan……kejap2 melantak satar…..

Esok baru pindah kat Hotel The Legend……oleh kerana kat sini swimming pool dia ok….weols spend kat swimming pool je lah…..Khas untuk Lip Lap…..Happy birthday to u baby….

Seperti biasa Lip Lap akan merasmikan katil yang menjadi pilihannya......

Minum2 untuk mengubat luka di hati Lip Lap ......tempat pertama yang dituju adalah swimming pool....tapi.....out of service
Masih lagi kecewa melihatkan swimming pool yang kosong tak de air....sedang diperbaiki......


Abeshuk sempat bermain chess......

Geti kah main......main belasah je.....

Berehat sambil minum2.....dibalkoni....di Legend.......dari sini nampak laut tau.....


Bergambar di sisi swimming pool bersama2 pelampung hadiah dari mak long....

Walaupun dah pakai pelampung tapi takut tetap ada......


Buat macam swimming pool mak pak dia je......


Boleh makan2 kat tepi swimming pool lagi......

Di tepi kanannya.....swimming pool disebelah kirinya....laut cina selatan....angin memang kuat.....boleh melayang lauk2.....

No comments: